Сучасна холодильна техніка умовно поділяється на три базові види: промислову, торгову і побутового призначення. Перш за все вони відрізняються своїм температурним режимом, який є індивідуальним для кожного типу продукції.
Класифікація:- По продуктивності: великі - продуктивністю понад 3,0 МВт; середні - до 1,00 МВт, дрібні - до 60 кВт.- За температурним режимом: високотемпературні (10 -10 ° С), середньотемпературні (5 -20 ° С) і низькотемпературні (-20 -120 ° С).- По режиму роботи: стаціонарні, нестаціонарні, безперервні або циклічні, нестаціонарні з акумулятором теплової енергії.- По виду холодильного агента: аміачні, фреонові, метанова, пропанові, вуглекислотні, на сумішах холодильних агентів.- По виду охолодження: з безпосереднім, проміжним охолодженням.
- По виду споживаної енергії: з приводом від електродвигуна або від газової турбіни, що працюють на вторинних енергоресурсах (абсорбція холодильні установки), що використовують природний холод (теплові труби) і геліоустановки.